Tel Aviv

Tel Aviv

Tel Aviv is een bruisende stad aan de kust van de Middellandse Zee en is de tweede grootste stad van Israël. De stad bestaat eigenlijk uit twee samengevoegde steden, namelijk Jaffa en Tel Aviv. De stad Jaffa bestaat al meer dan 400 jaar. In de 19de eeuw groeide de stad uit haar voegen en moest er buiten de stadsmuren gebouwd worden. In eerste instantie was het de bedoeling dat Jaffa de stad zou blijven, maar doordat er conflicten waren en Joden werden vermoord in Jaffa, trokken de Joden massaal naar de buitenwijken. Al snel kreeg Tel Aviv een handelscentrum en groeide de stad enorm. Daardoor werd Tel Aviv belangrijker dan Jaffa en kreeg de stad zijn uiteindelijke naam.

Tegenwoordig vormt Tel Aviv het culturele en economische centrum van Israël. Daarnaast is de stad een enorme toeristische trekpleister geworden. De prachtige stranden en de kenmerkende Bauhaus-architectuur zorgen dat de stad op de wereld erfgoedlijst is komen te staan. De stad staat tegenwoordig bekend als de stad die nooit slaapt en dat geeft weer hoe levendig en bruisend deze moderne stad is.

Restaurants Tel Aviv

Met meer dan 400 restaurants heeft Tel Aviv een enorme culinair aanbod. Van lokale restaurants tot internationale restaurants alles is mogelijk. De Israëlische keuken wordt beïnvloed door de vele culturen en nationaliteiten die het land rijk is. Ook de visrestaurants in de stad zijn uitstekend. Ze liggen vaak dicht bij het strand, waar de vangsten van die dag rechtstreeks bereid worden. Ook de internationale keuken is rijkelijk vertegenwoordigd. De restaurants liggen over heel de stad verspreid. Daarnaast heeft Tel Aviv een echte cafécultuur en is het een aanrader om de sinaasappels uit Jaffa te proeven.

Uitgaan Tel Aviv

‘De stad die nooit stopt,’ zegt genoeg. Tel Aviv wordt gekenmerkt door veel clubs, cafés en pubs en is daarmee de absolute feeststad van het land. Iedere dag van de week kun je tot in de late uurtjes feesten. In de clubs komen veel bekende Dj’s. De bekendste straat is Allenby Street met veel nachtclubs dicht bij elkaar.

Naast het bruisende nachtleven is Tel Aviv ook de culturele hoofdstad van Israël. Maar liefst 18 culturele centra zijn te vinden in de stad. Hier is altijd wel iets te beleven. Verder is er in Tel Aviv nooit een gebrek aan theater, dans en muziek. Overal worden optredens en shows gegeven.

Winkelen Tel Aviv

Tel Aviv heeft een geweldig winkelaanbod. Van overdekte winkelcentra en grote winkelstraten heeft de stad ook authentieke winkeltjes en levendige markten te bieden. De bekendste winkelstraat van Tel Aviv is Sheinkin Street. Hier vindt men trendy winkels en allerlei topmerken. Het grootste overdekte winkelcentrum is Azrieli Center. De Nahalat Binyamin-markt is een aanrader voor de marktliefhebbers. Op deze markt worden veel kunstwerken en handgemaakte producten verkocht en  het vormt een geweldige plaats om souvenirs in te slaan.

Bezienswaardigheden Tel Aviv

Tel Aviv behoort tot de populairste steden van het Midden-Oosten en kent al van bezienswaardigheden. Wij hebben de meest populaire bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Jaffa - De oude stad heeft één van de oudste havens ter wereld. Naast de oude haven kan men er heerlijk rondwandelen in de vele kleine straatjes en steegjes en vind men naast de oude gebouwen vele winkels, galerijen en restaurants. In de oude haven kan men genieten van de vele bootjes en de oude opslagplaatsen worden nu bezet door geweldige visrestaurants.

Azrieli Center - Deze drie moderne torens, met ieder een andere vorm, zijn bijzondere bezienswaardigheden in Tel Aviv. De hoogste toren, de Azrieli Center Circular tower, is 187 meter hoog en daarmee het tweede hoogste gebouw in het land. Onder het gebouw is een imposant winkelcentrum te vinden.

Ceasaria- Buiten Tel Aviv in de richting van Haifa, ligt de archeologische site Caesaria. De oorsprong van de stad gaat 4000 jaar terug. De Romeinen maakten het later tot tweede grootste stad van het land en diende het als verdedigingsbolwerk. De restanten van het Romeinse amfitheater en de Kruisvaarderskathedraal zijn zeer overweldigend.

Camel Markt –  Deze levendige markt is de grootste van Tel Aviv. De markt ligt aan een smalle weg, waar aan weerszijden kleurrijke kraampjes hun producten tentoonstellen. Naast veel verse producten kan men er ook kledij en schoeisel vinden.

Diaspora Museum -  Op de campus van de universiteit van Tel Aviv werd in 1978 het Diaspora Museum geopend. Het geeft een geweldig beeld van de verspreiding van de Joden, maar ook de huiveringwekkend beelden van de historische uitroeiing.

Meer informatie over andere plaatsen in Israel
» Eilat
» Haifa
» Jeruzalem

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips