Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem is een eeuwenoude stad en is de heilige plaats voor drie godsdiensten. Zowel de Joden, Christenen als de Moslims zien de stad als hun heilige plaats. In de 19de eeuw v. Chr. werd de stad al genoemd in Egyptische documenten. De stad is vaak het toneel geweest van strijd, waarbij grote delen van de stad zijn verwoest. De betekenis van de naam, ‘stad van de vrede, is daarom ook niet echt gepast.

De stad is opgesplitst in vier delen. In het noordelijke deel vindt men de Islamitische wijk, in het zuidoosten het Joodse gedeelte, in het zuidwesten de Armeense wijk en in het westen het christelijke deel. In het oude en ommuurde centrum zijn alle religies prominent aanwezig. Tegenwoordig is de stad sterk uitgebreid en zijn er nieuwe gedeelten gebouwd buiten de stadsmuren.

Restaurants Jeruzalem

Jeruzalem heeft een uitgebreid keuken. Hier kunt u de gerechten vanuit de hele wereld proeven. Er zijn allerlei specialiteiten te vinden. Zowel de Westerse, Arabische en de Oosterse keuken zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Ook zijn er veel restaurants die Koosjer eten aanbieden. Een bekend drankje in Jeruzalem is ‘hafuch’. Dit is een soort cappuccino. Ook de olijven, die uit de olijfgaarden rond de stad komen, zijn aanraders om te nemen in Jeruzalem. Het aanbod is groot en divers zoals het bij een grote stad te verwachten valt.

Uitgaan Jeruzalem

Wie uit wil gaan in Jeruzalem hoeft zich niet te vervelen. In Ben Yehuba vindt men vele terrasjes waar de meeste mensen hun avond uit beginnen. De sfeer is er ontspannen en men kan er lang blijven zitten. Wie het echte nachtleven van Jeruzalem wil proeven, kan terecht in de vele discotheken en nachtclubs terecht, waar vaak bijzonder shows plaatsvinden. De meeste trendy clubs bevinden zich in het nieuwe gedeelte van de stad. Daarnaast heeft Jeruzalem ook een groot cultureel aanbod voor de reizigers. Een absolute aanrader is een voorstelling in het openluchttheater bijwonen. De akkoestiek is er overweldigend. Wie een gratis jazzconcert wil bijwonen kan terecht in  het Pargod Theater.

Winkelen Jeruzalem

Naast de overdekte winkelcentra in de nieuwe stad , waar veel bekende en internationale merken te vinden zijn, heeft Jeruzalem meer te bieden. De bekende winkels zijn vooral gelegen rond Jaffastraat in de buurt van het Zionplein. Het bekendste overdekte winkelcentra is het Malchashoppingcenter. Aanrader zijn de diverse straatjes in de oude stad. Hier vindt men in zowel het joodse kwartier als het moslimkwartier de zogenaamde souks. Hier worden in de smalle straatjes en steegjes diverse streekproducten aangeboden of ter plaatsen vervaardigd.

Bezienswaardigheden Jeruzalem

In Eilat vind je veel bezienswaardigheden welke absoluut de moeite waard zijn. Onderstaand een korte opsomming van de populairste bezienswaardigheden.

De oude stad - De belangrijkste bezienswaardigheid is de oude ommuurde binnenstad met zijn vele straatjes en steegjes waar de verschillende religies verdeeld zijn. Dit zie je terug in de bouwstijlen, gebruiken en winkels die men er tegenkomt. Wandelen door de oude binnenstad is een confrontatie met de smeltkroes die Jeruzalem vormt.

De Klaagmuur - De klaagmuur vormt de meest heilige plaats voor de Joden. Het is de westelijke buitenmuur van de vroegere tweede tempel. Dagelijks bidden vele Joden bij deze muur, waarbij vrouwen en mannen gescheiden bidden.

Heilig Grafkerk- Deze kerk werd gebouwd op de plaats waar Jezus is gestorven en opgestaan. De verschillende stromingen binnen het christendom beschikken in deze kerk over een eigen kapel. Deze plek is druk bezocht en een bezoek kost dus meestal wel aardig wat tijd.

Via Delarosa –  Deze tocht loopt door de straatjes van de Arabische wijk en eindigt bij de Heilig grafkerk. Deze tocht is het pad wat Jezus af moest leggen op weg naar zijn kruisiging. Onderweg vindt men diverse stops die een bijzondere gebeurtenis tijdens de tocht van Jezus beschrijven.

Meer informatie over andere plaatsen in Israel
» Eilat
» Haifa
» Tel Aviv

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips