Haifa

Haifa

In het noorden van Israël aan de Middellandse Zee ligt Haifa. De stad is de belangrijkste havenstad van het Noorden van het land. Met zijn 268.200 inwoners is het de derde stad van het land. Zo rond de 14de eeuw voor Christus werd de eerste nederzetting op de huidige locatie gebouwd. Door de eeuwen heen is de stad regelmatig van eigenaar verwisseld. De Arabieren, Kruisvaarders, Egyptenaren, Ottomanen en de Britten hadden het gedurende diverse tijdperken in hun bezit. Tijdens de Bitse periode groeide de stad uit tot belangrijkste havenstad van de hele regio. Tegenwoordig is de stad alleen nog maar belangrijk als havenstad van Israël en als badplaats.

Restaurants Haifa

Haifa is een grote stad en daarom zijn er veel restaurants te vinden. Van straatverkopers tot chique restaurants en van culinaire hoogstandjes tot fast food, alles is er te vinden. Net als in de rest van het land zijn hier ook diverse invloeden van de verschillende culturen samengevoegd en verenigd in heerlijke maaltijden. Aan het strand en in de haven vindt men goede visrestaurants. Wie sfeer vol wil dineren kan `s avonds goed terecht in de buurt van The German Colony.

Uitgaan Haifa

Zoals in alle grote steden in Israël heeft Haifa veel uitgaansgelegenheden. Vooral in de zomermaanden is er een bruisend nachtleven langs de kustlijn. De vele pubs, discotheken en gezellige bars draaien tot laat in de nacht hun muziek door. Verspreid over de stad zijn mooie clubs en trendy discotheken te vinden, waar regelmatig mooie shows gegeven worden. Ook op cultureel gebied heeft Haifa veel te bieden. Er zijn diverse theaters en bioscopen.

Winkelen Haifa

In Haifa zijn veel winkelcentra waar de bekende merken en internationale producten te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn de diverse markten erg leuk om een keer te gaan bekijken. De Wadi Nisnas markt is iedere dag geopend en brengt de Joden en Arabieren samen. Ze verkopen hier dagelijks hun producten. Ook de kunstmarkt van Castra is een hele belevenis. Deze culturele markt is gelegen in een mooie gebouw en biedt ruimte aan twee musea, waarvan er eentje veel oudheidkundige overblijfselen van de stad heeft. Daarnaast zijn er veel galerijen gesitueerd.

Bezienswaardigheden Haifa

Haifa is een stad met een rijke historie en kent veel bezienswaardigheden. Op deze pagina worden de meest populaire bezienswaardigheden van Haifa weergegeven.

Karmelgebergte - De stad Haifa is deels op de berg Karmel gebouwd. Hierdoor heeft men een geweldig uitzicht over zee. Daarnaast kan men tochten maken in Karmelgebergte dat aan de zuidoostkant van de stad ligt.

De grot van Elia - In deze grot, ten noorden van Haifa, heeft volgens de overlevering de profeet Elia gewoond. De grot is tegenwoordig opengesteld voor het publiek. Er wordt beweerd dat mediteren in deze grot rust brengt.

Bahá-í-tempel - Deze tempel is erg indrukwekkend om te zien, maar ook de omgeving van de tempel is meer dan de moeite waard. De tempel is op een heuvel gebouwd en daaromheen zijn mooie tuinen aangelegd. De volgers van dit geloof, vinden dat de mensheid één grote gemeenschap over heel de wereld moeten vormen.

The German Colony –  Deze in 1869 door leden van de Tempel Society gebouwde kolonie is tegenwoordig gerestaureerd. Door de mengeling aan licht en kleuren is The German Colony een visuele ervaring. Tegenwoordig zijn er veel leuke en sfeervolle koffiehuizen, pubs en restaurants te vinden.

Meer informatie over andere plaatsen in Israel
» Eilat
» Jeruzalem
» Tel Aviv

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips