Eilat

Eilat

De stad Eilat ligt in het uiterste puntje van Israël, recht aan een uitloper van de Rode Zee. Op slechts drie kilometer afstand ligt de grens met Jordanië, terwijl aan de andere kant de Egyptische plaats Taba ligt. De stad werd al genoemd in de Bijbel en is waarschijnlijk zo’n drieduizend jaar oud. In de Romeinse tijd diende de stad als ter verdediging van het zuidelijke Romeinse rijk. In de Middeleeuwen werd de stad een belangrijke plaats voor moslims die op doortocht waren naar Mekka. In 1949 werd de moderne stad gesticht en om de economie te ondersteunen werd er in 1985 een handelsvrije zone ingesteld.

Het huidige Eilat is een zeer geliefde badplaats voor zowel zonaanbidders als watersporters. Door de ligging in de woestijn is het er bijna altijd mooi weer en is het één van de warmste plaatsen in Israël. De temperatuur komt er zelden onder de 20 graden. Met zijn mooie boulevard, prachtige stranden en geweldige zee is Eilat een absolute topbestemming geworden.

Restaurants Eilat

Eilat heeft zoals iedere toeristische plaats een mooie boulevard met daaraan veel eetgelegenheden. De meeste restaurants serveren kosher eten. Omdat Eilat een bruisende kustplaats is heeft de stad ook alles om iedereen te voorzien. Van fast food tot exclusieve restaurants. Natuurlijk zijn er veel verschillende visgerechten die rechtstreeks afkomstig zijn uit de Rode zee.

Uitgaan Eilat

Eilat heeft een lange boulevard met daaraan veel vertier. Met zijn vele eetkraampjes, attracties en verkopers is er altijd bedrijvigheid. De terrassen kijken rechtstreeks uit over het water, maar Eilat heeft ook discotheken, bars en cafés waar men tot in de late uurtjes kan doorgaan. De meeste grotere hotels beschikken soms ook over een eigen club of discotheek. Een aanrader is de bar Three Monkeys waar je tussen de locals kunt genieten van de heerlijkst cocktails.

Winkelen Eilat

Eilat is een waar paradijs voor de shoppers. Aan de boulevard vindt men vooral kraampjes met souveniers. Maar de meest aansprekende plaats om te winkelen is de vrije handelszone. Doordat je hier geen belasting hoeft te betalen scheelt het al snel 19 procent per product. Wie een bijzonder sieraad wil meenemen naar huis moet zeker een bezoek brengen aan Eilat Stones Fabric waar sieraden worden vervaardigd van malachiet en azoriet, de zogenaamde Eilat-steen.

Bezienswaardigheden Eilat

In Eilat vind je veel bezienswaardigheden welke absoluut de moeite waard zijn. Onderstaand een korte opsomming van de populairste bezienswaardigheden.

Magische onderwaterwereld - De grootste publiekstrekker van Eilat is zeker de prachtige onderwaterwereld. De geweldige koraalriffen strekken zich uit over zo’n 800 kilometer in de Rode zee en zijn al eeuwenoud en bijna onaangetast. Wie niet van duiken houdt kan terecht in de Coral World Underwater Observatory, waar men vanuit een koepel, die zes meter onder water ligt, kan kijken naar de prachtige koralen en de kleurrijke vissen die erin leven.

Dolphin Reef - Een andere waterattractie in Eilat is het Dolphin Reef. Hier komen dagelijks dolfijnen samen om te spelen en gevoerd te worden. Wie wil en durft kan onder begeleiding van een gids zwemmen tussen de dolfijnen.

Woestijn - Eilat ligt op het puntje  van de Negev woestijn en vanuit Eilat kun je de oneindigheid van de woestijn van dichtbij beleven met een Jeep safari of een kamelentocht.

Excursies-  Eilat is verder een prima uitvalsbasis voor diverse excursies naar bijzondere bezienswaardigheden. Vanuit Eilat kun je gemakkelijk een dagtocht maken naar Tel Aviv, Jeruzalem, de Dode Zee en Massada. Ook een bezoek aan de buurlanden Egypte en Jordanië.

Meer informatie over andere plaatsen in Israel
» Haifa
» Jeruzalem
» Tel Aviv

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips