Informatie Israel

Informatie Israel

Voordat je op vakantie gaat naar Israel moet je de nodige voorbereidingen nemen. Op deze pagina vind je allerlei nuttige informatie over deze vakantiebestemming.

Tijdsverschil

Het is in Israël 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

In Israël is er over het algemeen 240 volt, maar in sommige gebieden is het nog 220 volt. Je hebt in sommige hotels een universele stekker nodig voor je apparaten.

Reisdocumenten

Wie naar Israël reist heeft een geldig paspoort nodig. Dit paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na het vertrek uit Nederland. Wie langer dan 6 maanden in Israël wil verblijven heeft een visum nodig. Deze is aan te vragen bij de ambassade van Israël.

Taal

Israel kent twee officiële talen Hebreeuws en het Arabisch. Behalve deze talen worden wordt door imigranten ook Russisch, Engels, Frans en Roemeens gesproken.

Veiligheid

Om de actuele stand van zaken en adviezen over Israël te krijgen is het verstandig te kijken op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Over het algemeen is het veilig om door het land te reizen.

Valuta

De muntsoort van het land is de NIS (Nieuwe Israelische Shenkel). In de meeste delen van het land zijn voldoende geldautomaten aanwezig waar men kan pinnen. Ook creditcards worden in de grotere winkels, hotels en restaurants. De banken zijn niet altijd de gehele dag open, dus kijk goed voor de openingstijden.

Eten en drinken

Over het algemeen is de kwaliteit van het eten in Israël goed. Houd in de gaten of eten goed doorgekookt is en goed door gebakken. Was verse producten altijd eerst goed, voordat je het eet. Drink geen water uit de kraan, maar neem flesjes met bronwater, waarvan de dop nog verzegeld is.

Beste reistijd

Het gehele jaar is het land goed te bezoeken. Populaire perioden zijn lente, zomer en de herfst.

Vluchttijd

De vliegtijd van Amsterdam naar Israel (Ovda) is 4,5 uur. Vanaf Amsterdam worden dagelijks rechtstreekse vluchten uitgevoerd naar Israel.

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips