Autoverhuur Israel

Autohuur Israel

Wie met de auto Israël wil ontdekken, kan van verschillende opties gebruikmaken. Het land is prima te verkennen met de auto. Het wegennet is goed begaanbaar en de er zijn voldoende erkende en internationale verhuurbedrijven aanwezig.

Auto huren in Israel

Veel bekende internationale bedrijven zijn vertegenwoordigd in Israël. Het is raadzaam om vooraf, als u nog in Nederland bent, de huurauto te regelen, omdat dit vaak scheelt in de prijs. Deze dingen kun je regelen via de reisorganisaties of via het internet. Een kleine huurauto huurt men al voor ongeveer 150 Euro per week. De prijzen verschillen echter enorm per aanbieder. Voor de zekerheid kan men beter bij een internationaal erkend bedrijf huren, omdat men hier duidelijk weet wat men kan verwachten en waar de auto opgehaald kan worden. Er zijn ook verhuurders uit het land zelf en deze zijn over het algemeen goedkoper, maar daarmee heb je wel minder garanties dan bij erkende bedrijven.

Voorwaarden auto huren

Wie een auto wil huren moet er rekening mee houden dat men in Israël andere verkeersregels kent. Het is raadzaam om hier vooraf notie van te nemen. Om een te mogen huren moet men 21 jaar zijn en meestal minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Het kan zijn dat de verzekering hoger is als men jonger dan 25 jaar is. Reizen naar de Palestijnse gebieden wordt door de meeste bedrijven niet toegestaan. In het land zelf kunt u alleen een auto huren met een creditcard. Het is verder raadzaam om een goed GPS systeem erbij te huren of een uitgebreide kaart. Een kaart kan men het beste in het land zelf kopen, omdat deze vaak gedetailleerder en meer up to date zijn.

Fly-Drive

Een andere optie om met de auto door Israël te reizen is de zogenaamde Fly-drive. Hierbij is uw reis al uitgestippeld en wordt de huur van de auto en de reserveringen in de hotels vooraf al geregeld door de reisorganisaties. De meeste bieden diverse mogelijkheden aan, waarbij de reistijd varieert. Er zijn een aantal reisorganisaties die u zelf een reis samen laten stellen en op basis daarvan een schema voor u maken. Deze zijn over het algemeen prijziger, maar dan kunt u wel u eigen voorkeuren bezoeken.

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips