Bezienswaardigheden Israel

Bezienswaardigheden Israel

Israël is een bijzonder land. Het land wordt door vier wereldreligies gezien als het beloofde land. Iedere stad en elke regio heeft zijn eigen bijzonderheden. Ook de diversiteit aan landschappen en natuur is groot. Hierdoor staat Israël bol van de geschiedkundige, culturele, godsdienstige en natuurlijke bezienswaardigheden.

Historisch Jeruzalem

De hoofdstad van het land is Jeruzalem. Deze stad heeft nog een oude stadsmuur, die op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Daarnaast heeft de stad de beroemde Klaagmuur en de magistrale tempelberg. Maar ook een bezoek aan het Holocaust museum, waar de shock van de oorlog direct op de reiziger af zal komen, is meer dan de moeite waard. Jeruzalem is een oude stad met veel geschiedenis en dat straalt het dan ook uit.

Dode Zee

De Dode zee levert een verbluffend natuurverschijnsel. Het is het meest zoute en diepst gelegen meer van de wereld. Door het zoute water en de vele mineralen is het de grootste openlucht spa van de wereld. Door het hoge zoutgehalte kan men moeiteloos op het water blijven drijven. In de omgeving van de Dode zee vindt men ook veel modderbaden. Het water heeft, volgens de overlevering, een helende werking op het menselijke lichaam.

Eilat

Eilat ligt direct aan de Rode zee en is de populairste badplaats van Israël. Door de wonderschone onderwaterwereld voor de kust is Eilat niet alleen bij zonaanbidders maar ook bij duikers geliefd. Het eeuwenoude koraalrif is bijna 800 kilometer lang en verkeerd in geweldige staat. Vanuit Eilat is het mogelijk om de stad Petra te bezoeken in Jordanië. In deze magische stad vindt men veel archeologische tempels en monumenten en is daarmee uitgeroepen tot wereldwonder.

Massada

Midden in de woestijn ligt een grote rotsvestiging met de naam Massada. De ruines van de oude vesting, op 400 meter hoogte, kunnen bereikt worden via diverse wandelpaden en bieden een geweldig uitzicht over de uitgestrekte woestijn.

Eind Gedi

In de Dode Zee vallei ligt een bijzonder natuurreservaat, Ein Gedi biedt prachtige wandelingen langs grotten, watervallen, en tempels. Daarnaast kunnen de toeristen hier in aanraking komen met woestijndieren en vele soorten vogels.

Kibboets

Over het land verspreid zijn verschillende Kibboets te vinden. In deze leefgemeenschappen wonen mensen korte of langere periode. Ze doen er vrijwilligers werk om hun onderdak en maaltijden te betalen. De meeste van deze gemeenschappen staan open voor bezoekers. Men vindt er veel van de Israëlische cultuur, maar kan er ook in gesprek raken met mensen vanuit de gehele wereld die hier verblijven.

Ceasaria

In deze kleine stad aan de Middellandse Zee kan men de restanten uit de Romeinse tijd bezichtigen. De overblijfselen van deze stad zijn aangelegd door Julius Caesar. Daarnaast is Caesaria een prima plaats om te vertoeven en om te genieten van de zon en het water van de Middellandse Zee.

Israël heeft zoveel bijzonders om te laten zien, dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal op te schrijven. Israël is een land waar je moet genieten en tot je nemen wat er allemaal op je afkomt. Het is een reis door een divers land met vele schoonheden.

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips