Backpacken Israel

Backpacken in Israel

Israël is een geweldig land om te gaan backpacken. Met zijn culturele- en natuurlijke schatten afgewisseld met de vele invloeden van religies en bruisende steden, maakt Israël tot een geweldig land om zelf te ontdekken. De infrastructuur is prima en de voorzieningen zijn erg goed. Het is raadzaam om vooraf voldoende informatie in te winnen en een duidelijke route uit te stippelen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De highlights voor backpackers zijn:
- Het strand van Eilat, waar men geweldig kan snorkelen en duiken
- De bruisende kust van Tel Aviv
- Een tour door de uitgestrekte Negev woestijn
- Jeruzalem, de stad waar vier wereldreligies het beeld van deze metropool beheersen.

Absolute aanrader voor backpackers is een verblijf in één van de vele Kiboets. In deze woongemeenschappen kan men gratis verblijven en te eten krijgen door vrijwilligerswerk te doen. In de Kiboets kun je veel te weten komen over de tradities en gewoonten van Israël. Daarnaast verblijven hier mensen vanuit de gehele wereld, waardoor je leuke contacten kunt opdoen.

Sommige gebieden kan men beter mijden in Israël. Dit zijn de gebieden waar de Palestijnen en Israël met elkaar conflicten uitvechten. Het is verstandig om vooraf het ministerie van buitenlandse zaken te raadplegen over de huidige situatie in bepaalde gebieden.

Wanneer backpacken in Israel

De beste tijd om te gaan zijn de lente en de herfst, want dan zijn de temperaturen aangenaam. In de winter kan het vooral in het noorden koud zijn en in de zomer is het vaak in het zuiden niet vol te houden, omdat het er extreem warm kan worden. De watertemperatuur is gemiddeld 20 graden, alleen van januari t/m april is het rond de 17 graden.

Reizen naar en in Israel

Gemiddeld vlieg je voor zo’n 300 tot 450 Euro naar Tel Aviv of Eilat. Reizen in het land kan men het beste met de trein of de bus doen. De verbindingen zijn erg goed. De prijzen van de trein zijn iets hoger dan die van de bus, maar men kan wel korting krijgen. Liften in Israël wordt veel gedaan, maar hier geldt, zoals overal, dat je voorzichtig moet zijn met wie je meegaat. Een auto huren in Israël kun je op veel plaatsen, maar is over het algemeen vrij duur. De wegen zijn prima in het land.

Verblijf in Israel

Overnachten in het land kan op verschillende manieren. In het gehele land zijn er jeugdherbergen, waarvan de christelijke vaak het goedkoopst zijn. Deze zijn gericht op pelgrims, maar ontvangen ook backpackers als ze niet vol zijn. Ook de campings in Israël zijn goed. De voorzieningen zijn hier ruim voldoende aanwezig. Wie in de luxe van een hotel wil verblijven, doet er verstandig aan om eerst te controleren of de bestemming nog beschikbaar is. Vooral in het hoogseizoen zijn de hotels vaak volgeboekt.

Visum nodig in Israel

Wie maximaal een half jaar verblijft hoeft geen visum aan te vragen. Dan volstaat een paspoort dat nog zes maanden geldig is na vertrek uit Nederland. Wie langer verblijft in Israël kan een visum aanvragen bij de ambassade van het land in Nederland. Hiervoor is het nodig om een afspraak te maken. Doe dit tijdig, omdat het soms even kan duren voordat u langs kunt komen. OP de website van de ambassade staat wat er nodig is om een visum aan te vragen.

Weer Israel

Top 8 reisaanbieders Israel

Advertentie

Verdere vakantietips